13. dubna 2014

Jak snadno ušít šikmý roh

Mnoho patchworkových přikrývek je zakončeno šikmými rohy. Je to hlavně pěknější, než rovný rožek. Avšak ušít šikmý roh bez větších námah je obzvláště pro začátečníky velkým oříškem. Musíte dbát především na dokonalý vzhled tohoto rohu a také na ostatní parametry, jako je nevytáhnutý roh, nebo takový roh, který se snadno vypáře. Proto Vám přidávám příspěvek o tom, jak snadno ušít šikmý roh.





Krok č. 1:

Ustřihněte si pruh látky široký 5 - 6 cm. Délku pruhu látky určí Vaše přikrývka. Délka pruhu látky by měla být asi o 20 cm delší. Od středu jedné ze stran patchworkové přikrývky jej začnete špendlit. Špendlíky dávejte až k rohu tak, že poslední přišpendlete asi 0,75 cm od kraje přikrývky. Pokud patříte mezi zdatné šičky, můžete pruh látky zrovna šit.



Krok č. 2:

Až dojdete ke kraji (resp. 0,75 cm od okraje) obrubu zvedněte dle obrázku. Udržujte úhel 45 stupňů. (můžete jej přichytit špendlíkem)



Krok č. 3:

Nyní obrubu dejte zpět směrem dolů. Opět ji můžete takto přichytit špendlíkem. Pro zručné platí, že jej nyní mohou ušít. Takto uděláte všechny čtyři rohy patchworkového výrobku.



Krok č. 4:

Po obvodu dorazíte až k začátku špendlení obruby. Konečnou část obruby dle možností zastřihněte a vsuňte ji pod začátek. Takto je pak přesně začistíte.




Krok č. 5:

Pokud jste vše špendlili, nyní vše kodola ušijte. Obrubu následně otočte na přední část quiltu. 3ikmé rohy se Vám krásně ukáží jen je zahnete, aby se látka netřepila.





Žádné komentáře:

Okomentovat